Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Открит урок за Деня на християнското семейство в ОУ „Елин Пелин“

Уникален открит урок, посветен на Деня на християнското семейство, се проведе в ОУ „Елин Пелин“. Специален гост на събитието беше кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Децата от 5 „А“ клас разказаха интересни истории за своите семейства, като показаха и реликви, останали им от техните предци. Сред тях имаше както предмети от бита на миналите поколения, така и произведения на изкуството, които носят духа на отминалото време. Децата бяха единодушни, че изпитват огромно уважение и обич към своите родители и роднини, които са най-важните хора в живота им.
На 21 ноември Православната църква чества празника Въведение Богородично, обявен за Ден на християнското семейство и младеж. На този ден, едва тригодишна, Света Богородица била заведена в храма като сама изкачила свободно стъпалата и се отдала на молитви и служене на Бог. С решение на Светия Синод на Българската православна църква от 1929 година празникът се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска младеж.

Публикувана на
21 Ноември 2022 година