Новина от категория България
Архив на публикациите

Дядо Еконтий изгонен от Промяната, Просто Киро му крещи по телефона

Бившият министър на транспорта Николай Събев, който вчера обяви, че се отказва от мястото си на депутат в парламента, днес заяви със съобщение до медиите и че напуска партията, която го вкара в политиката - "Продължаваме промяната". Той представя това като "лично решение" и гарантира, че "ще е насреща да помага" и занапред. Нещата не са така розови, както ги представя "Дядо Еконтий", какъвто е прякора на Николай Събев.
В действителност, още вчера е избухнал тежък скандал между него и Кирил Петков, след решението му да не става депутат. Петков му се обадил доста гневен и заявил, че това е предателство и към партията, и към избирателите. "Това са селски номера, Ник! Така постъпват ГЕРБ, Бойко Борисов и Слави Трифонов, ние се опитваме да покажем, че сме различни. Трябва да сме в опозиция известно време, не може да дезертираме", крещял по телефона Кирил Петков.
Николай Събев пък нагло заявил, че имал много бизнес задачи и нямал наерение "да си губи времето в парламента". Интересно, докато е бил министър, защо не му е бил проблем да намира време за бизнеса си, или пък всъщност това е ясно признание за намеренията му в политиката - единствено властта, за да може чрез нея да си подпомага личния бизнес, коментират в политическите среди.
Доста гневен от решението на Събев да се откаже от депутатското кресло бил и другия съпредседател на ПП - Асен Васлев, както и Даниел Лорер, който според слухоете лично свързал "Дядо Еконтий" с "Промяната" навремето. В крайна сметка късно вечерта снощи, след доста напрегнати разговори, от ПП настояли Събев да напусне и партията. Днес той обави, че се оттегля и от ПП.
Вчера стана ясно, че бившият министър на транспорта Николай Събев, който водеше листата на „Продължаваме промяната” в Русе, отказа да е народен представител. Заявлението му е било прието от Централната избирателна комисия (ЦИК). „Никога не съм искал да бъда професионален политик и сега смятам, че ще съм полезен в подобряването на бизнес средата повече, отколкото бих бил на политическата сцена. Политическият start-up вече е утвърдена партия и аз съм спокоен за бъдещето ѝ. Оставам част от отбора и съм насреща да помагам „Продължаваме промяната““, се казваше в позиция на Събев, изпратена до медиите. Днес обаче става ясно, че той вече не е "част от отбора".лупа

Публикувана на
06 Октомври 2022 година