Новина от категория България
Архив на публикациите

Как си лайфа Любка полицайката

“Влюбена в живота и той в мен! Прави повече от това да съществуваш. Живей!“ Това е написала в профила си във фейсбук Любка Гечева - 37-годишната полицайка от Шесто софийско районно управление. Тя и колегата й от патрула Георги Малински са разследвани за длъжностни престъпления и като евентуални помагачи на пияния и дрогиран шофьор на „Порше Панамера“ Димитър Любенов, който на 25 септември на Околовръстното шосе на София уби французин и рани двама души.
Любенов твърди, че минути преди сблъсъка е бил спрян за проверка на от двамата полицаи, дал им 200 лева рушвет и те го пуснали да си ходи за село Равно поле, където е домът му. Нещо повече – адвокатката му дори твърди, че го е возел шофьор от „Дринк енд Драйв“, когото полицаите свалили с думите: „Това е наш клиент, ние ще си го поемем ".
Тази версия защитна версия обаче издиша, защото няма никаква логика пияният и дрогиран да дава подкуп, след като не той кара, само се вози в автомобила. Проверява се и трета вероятност униформените да са се обадили на свой началник, който ги е инструктирал да вземат парите от Любенов, но после да го ескортират до Равно поле. Тя също е много нелогична, защото не е трудно да се докаже, ако е имало такова обаждане и тогава уличените като помагачи от „Вътрешна сигурност“ нямаше да са двама служители на МВР, а трима.
Така или иначе след „проверката“ полицаите потеглили след „Поршето“ с включени светлини по локалното платно на Околовръстното и видели как с близо 200 км/ч Любенов блъска отзад „Форда“, с който французите отивали към летище „София“. Гечева и Малински загасили бурканите, дали на заден ход и се скрили, без да съобщят за катастрофата. Изчакали пристигането на техни колеги, чак тогава се появили в района.
Двамата полицаи към момента не са задържани и нямат повдигнати обвинения. От Софийска градска прокуратурата уточниха, че са били известени за проверката на „Вътрешна сигурност“ на 29 септември – четвъртък. Тогава наблюдаващият прокурор образувал второ дело за длъжностни престъпления, но не той е трябвало да решава дали двамата да бъдат задържани, както се опита да твърди служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. Очевидно идеята на МВР е била да си направи пиар акция в петък – 30 септември, за да може в деня за размисъл – 1 октомври, вестниците да съобщават за доброто служебно правителство, назначено от трижди по-добрия му патрон Румен Радев.
От публикациите на самата Любка Гечева в социалните мрежи е очевидно, че на Околовръстното не е взела първите си 200 лева. Само по снимките й от тази година се вижда, че е открила морския сезон още през зимата с екскурзия до остров Кореду на Малдивите. През пролетта е била в турския курорт Анталия, а през лятото е имала турове в Северна Гърция и по Черноморието. Освен страстта си към пътуванията, не крие и тази към чалгата и техно музиката, както и към фитнеса и хранителните добавки.труд

Публикувана на
06 Октомври 2022 година