Новина от категория В общината
Архив на публикациите

4 фирми готови да ремонтират Рогошко шосе

Четири оферти е получила Община Пловдив по обществената поръчка за цялостен ремонт на Рогошко шосе. Проектът за реконструкция на опасния път е на стойност 15 млн. лева с ДДС. Кандидати да изпълнят ремонта са "Европейски Пътища" АД, "ИСА-2000" ЕООД, "Парсек Груп" ЕООД и консорциумът ДЗЗД "Адата 22", в който влизат " Вейл Конструкции" ЕООД и "София Асфалт" ООД.
Предстои общинската комисия да отваря конкретните оферти и да избере изпълнител. Спечелилата фирма ще има на разположение 36 месеца, за да завърши всички дейности, предвидени в договора.
За целия ремонт обаче не е осигурено финансиране.Общината се надяваше да получи средства от фонда за пътни и ВиК ремонти, създаден към МРРБ. Пловдив кандидатства с 4 проекта, сред които бе и Рогошко шосе, но получи одобрение единствено за реконструкцията на Голямоконарско шосе на стойност 18 млн. лева.
Предвидено е реконструкцията на Рогошко да обхване отсечката от моста „Адата“ до землищната граница на град Пловдив. Освен това ще се ремонтира тотално разбитата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „Марица-север“. Дължината на основното трасе е 4,3 км, а на обслужващата улица - 550 м. Освен това ще бъде ремонтирана и подменена цялата електрическа и ВиК мрежа, включително и изграждане на ново LED улично осветление.

Публикувана на
06 Октомври 2022 година