Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Путин удари по масата

Русия изхожда от факта, че ситуацията в Донбас и други освободени територии ще бъде стабилизирана, страната ще може да ги развива спокойно. Това каза руският президент Владимир Путин на среща чрез видеовръзка с финалистите на общоруския конкурс „Учител на годината“, съобщават руски медии.
"Разбира се, ние изхождаме от факта, че ситуацията ще бъде стабилизирана, ние ще можем спокойно да развиваме тези територии, помагайки ви да укрепите страната като цяло. Вие и всички хора, които са претърпели трудности с вас на тези територии дълги години и в сърцата си се стремят към обединение с Русия, много благодаря и поклон“, каза още Путин, обръщайки се към учителката от град Макеевка, Донецка народна република, Юлия Бахмутская.
„Що се отнася до защитата на жителите на Донбас, а и на други територии, когато има заплаха за живота, ние вече сме говорили за това много пъти и по различни начини: това, което сега е възможно, стана възможно, разбира се, благодаря на руската армия и на тези наши момчета, които не щадят живота си, за да защитят вас и вашите деца. Това е изключително важно нещо", подчерта Путин.
„Подчертавам, че Русия е била и ще бъде суверенна, защото сега, в повратна точка в развитието на нашата страна и на целия свят, е необходимо да се укрепи, да се изгради суверенна национална система за образование и възпитание на младите хора, осигуряване на свързаност, единство на образователното пространство на страната.
И преди всичко трябва да предадем на децата моралния, културен кодекс на нашия народ, да изключим всякакви опити за налагане на чужди ценности на децата, изкривено тълкуване на историята“, коментира още Путин.блиц

Публикувана на
05 Октомври 2022 година