Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как №10 в листата ГЕРБ-СДС на 2 октомври седесарите в Пловдив ще го направят да е печеливш

„Синята крепост не е останка от близкото минало. Съществува. Това трябва да докажем на 2 октомври. Всички седесари да идем до урните и да гласуваме преференциално № 110 в листата на ГЕРБ-СДС да стане печелившият. И нашата Тони да влезе в парламента! Така ще демонстрираме достойнството и честта си, ще се разбере, че ни има!“ Това призовава бившата учителка Мария от Кършияка, без да крие вълнението си от спомените колко син град е бил Пловдив.

Динко ПЕТКОВ

„Странджата на СДС в Пловдив“, както старите седесари наречат Тони Симидчиева, е десета в листата за парламентарните избори. „Нещо са се объркали, че не е на по-предно място. Но няма значение. И под №100 да я сложат, Тонито все ще е на избираема позиция, стига да се мобилизараме всички, за които лъвчето е още символ на демокрацията, а не някъкъв сувенир.“, коментират под тепетата.
„Че кой, ако не Тони Симидчиева най-заслужава да е в Народното събрание от Пловдив!? Винага е била сред най-запалените в СДС-то. И никога не се е облажила с някаква държавна или общинска службица от това. Както го направиха доста от другите уж „големи седесари“. Един лев не е взела от политиката, а непрекъснато е давала!“, потвърждават запознатите с драмите на СДС в Пловдив.
За нея култовият пловдивчанин Петър Стоянов казва, когато Тони Симидчиева беше кандидат за общински съветник: „Тони, затова винаги съм я харесвал, защото каквото хване, го докарва до край. Не спира по средата и не тъпче на едно място, и не се тюхка и чуди какво да прави. Важно е в Общинския съвет да има хора с мениджърски усет, които вече са постигнали нещо. А тя е постигнала, без да е олигарх, без да е участвала в общински приватизации. Всичко това го направи със собствените си ръце и аз съм жив свидетел. Харесва ми, защото е балансиран човек, предвидим, човек, с когото можеш да говориш и знаеш какво можеш да очакваш от нея след време. Пак казвам – тя е идеалният общински съветник. Затова идвам с чисто сърце да я подкрепя. И като стар приятел, и като човек, когото познавам, и като човек, за когото мога да гарантирам. Аз не подкрепям всекиго, както е ясно.“ Днес президентът Стоянов е готов да повтори думите си, този път когато Тони е кандидат-депутат.
А самата Тони е категорична: „За мен СДС е като любимият футболен отбор. Завинаги ще съм седесарка! Аз съм избрала да съм в СДС преди 30 години и винаги, каквото и да се случи, ще съм с него!“. И обяснява защо е в листата: „ Защо участвам? Защото смятам, че всеки трябва да се интересува и занимава с политика, за да не решават шепа хора бъдещето ни. Защо с тази бюлетина? Защото съм вярна на моя отбор, който за първи път съм избрала, както всеки футболен фен на Ботев -Пловдив и Локомотив - Пловдив, им остава верен за цял живот, без значение дали побеждават, падат или продават мача. Всеки, който желае, може да ме подкрепи с номер 24 в бюлетината и най-важното, преференция 110, което гарантира, глас даден персонално за мен. Бъдете здрави и гледайте с усмивка на живота, той е прекрасен, независимо от всички гадости, които ни поднася, много често напоследък!“
„Гласувал съм досега за друга партия. Признавам си. Но този път ще дам гласа си специално за Тони Симидчиева. За мен тя не е партийка, а от пловдивчаните, които наистина правят нещо за града. Ще ме разберете, когато пак разпънат шатрите на Малката Главна на Панаира на занаятите. Организира го точно Тони Симидчиева. Като я видях за първи път как обикаляше дюкяните, облечена в народна носия, казах на малкия ми син, който е ученик в 10 клас в Английската: „Ето, заради такива хора България ще я бъде!“, обяснява защо ще гласува за №10 в листата на ГЕРБ-СДС досегашен привърженик на патриотична партия.
„Посветила съм се изцяла на каузата но Регионалната занаятийска камара. Там сме се събрали не по партийна линия, а по линията на обичта си съм България, към Пловдив. И най-вече към децата, които се опитваме да приобщаваме към старите български традиции със специалните занаятчийски работилници за тях. Толкова съм горда, че успяваме. Това ми е достатъчно да съм щастлив човек! “, разкрива душата си Тони Симидчиева.

Публикувана на
23 Септември 2022 година