Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Магазинерка подпали мрежата, нахока възрастен клетник, откраднал 2 банана

Възрастен мъж, видимо неугледен, извърши кражба в Пловдив. Това сподели собственичка на магазин в града.
Тя предупреди: „Пазете се от този крадец!!!“От публикувани от жената кадри става ясно, че мъжът, за когото се твърди, че е алкохолик и краде от години, взима два банана от щанда с плодове и зеленчуци.

„И други магазини са пропищели от този алкохолик. Имаше постове отново тук. Цяло лято идва да проси за чаша вода и цигара всеки ден, и за благодарност - поредната кражба. От другаде може и друго да вземе,“ коментира още потърпевшата.
Повечето хора не приеха случилото се като кражба. Те изразиха съжаление към човека, който явно е в затруднено положение и гладен.
„Ако магазинът беше мой, аз също нямаше да съм щастлива от факта, че някой краде! Но вижте човека-видимо не е добре, а и сигурно е гладен. Може би е алкохолик (от горни коментари), може да е всякакъв, и да, постъпката му може да не е правилна, но аз лично не бих качила това клипче, може би щях да му помогна или поне да поговоря с него.
А и от какво да се пазим? Мислех, че ще видя агресивен мъж на средна възраст, който масово краде или бута, чупи... Аз виждам човек, който просто е гладен, а явно няма пари да закупи храна!,“ пише жена.
„Краде храна, явно е гладен, на толкова витрини с алкохол, можеше да вземе бира. Къде Ви е магазинът, за да заплатя откраднатото?,“ предложи друга пловдивчанка.
Ето още какво мнение изразиха коментиращи.
„Кажете в кой магазин е снимано, ще дойда да ви платя 2 кг банани.“
„До къде я докараха хората в България... за два банана да крадат.“
„Днес банан, утре друго!
Като ги подкрепяте така, ще дойдат и други!
И ще стане тя една... ще дойдат всички дето ги създаде нашата "мила" ДЕМОКРАЦИЯ!“glasnews.bg.

Публикувана на
22 Септември 2022 година