Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Наглец твърди, че пороят отрязал дърветата в гората

Преди близо 100 години българската държава моли Франция за помощ за овладяване на пороища, ерозии и свлачища, които постоянно се случват в подбалканските села, които в днешно време бяха отнесени от наводнение.
Ангел ХРИСТОВ

Тогава получаваме експертна помощ от виден френски експерт по облагородяване на ерозирали участъци, терасиране и залесяване. Българската държава се справя блестящо благодарение на френската помощ и успява да залеси ерозиралите от обезлесяване и пороища баири, с което спасява от бедствия десетки български села.
Именно поради тази причина са създадени горските стопанства – да поддържат новите насаждения и горите с цел предпазване на населените места.
Днес праправнуците на същите българи режат всичко поголовно и го изнасяха с тирове пред очите на тези, които сега са без къщи. А тези с наводнените къщи допреди бедствието не виждаха камионите с трупи и не си даваха сметка, че с бездействието си режат клона, на който седят.
Тези дървета ръчичка ги е садила и не са поникнали от нищото в тези ерозирали пущинаци.
На фона на бедствието, предизвикано от обезлесяването и изчегъртаните пътища от булдозери, някакъв наглец (шеф на горското стопанство) твърди преди дни, че хилядите кубици отрязани дърва всъщност не са отрязани от резачки, а пороят ги е отрязал.
Но обезумяването е колективно и не признава нищо. Политически гешефтари, горски стопанства, обръчи от фирми, кметове и областни управители са за въвеждане на един остров, който е насред река Дунав.

Публикувана на
22 Септември 2022 година