Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Безследно изчезна бивш ректор на ПУ

По молба на близките служители от Четвърто РУ издирват Никола Петков Балабанов, на 85 години, от Пловдив. В неделя, 18 септември, той е бил за последно в дома си на бул. "Източен“ и от тогава не се знае къде е.
Висок е 173 см, със слабо телосложение, сини очи, бяла коса. Бил е облечен с бежов панталон, червена риза с дълъг ръкав и зелено яке. В себе си е имал документи за самоличност. Хората, които разполагат с информация за него, могат да сигнализират в дежурната част на Четвърто РУ - Пловдив на тел.: 032/932 004.
Проф. Никола Балабанов е роден през 1937 г. в Пловдив. Завършил е физика в Софийския университет "Св. Климент Охридски“. 5 месеца е бил учител в с. Голямо Конаре, сега гр. Съединение.
След това печели конкурс в Софийския университет, но само половин година по-късно се прехвърля в Пловдив като първия назначен на щат асистент в тогавашния Висш педагогически институт по природоматематически науки, прераснал после в ПУ "Паисий Хилендарски“. В продължение на 51 години е преподавал атомна физика в университета. Бил е ректор на висшето училище от 1989 до 1993 г.лупа

Публикувана на
21 Септември 2022 година