Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Брад Пит оглави класациите

Екшънът "Убийствен влак" с участието на Брад Пит оглави оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.
Продукцията на "Сони пикчърс" реализира приходи от 30,1 милиона щатски долара в дебютния си уикенд в киносалоните в САЩ и Канада.
Представянето на “Убийствен влак” е убедително, но не и впечатляващо за филм, чието заснемане струва 90 милиона щатски долара и е с участието на звезда от ранга на Брад Пит. Дори и да върви добре в следващите седмици, в киносалоните няма да се появяват мащабни и дългоочаквани продукции до края на август, отбелязва Асошиейтед прес.
В екшъна, дело на режисьора Дейвид Лий, в бърз влак от Токио към Киото пътуват няколко убийци, като всеки е с мисия. В световния бокс-офис продукцията с Брад Пит, Джоуи Кинг, Арън Тейлър-Джонсън, Брайън Тайри Хенри и др., реализира постъпления от 32,4 милиона щатски долара в дебютния си уикенд.
Краят на лято винаги е спокоен период в кината и така ще е и тази година. Това вероятно ще намали инерцията, набрана от "Топ Гън: Mаверик“, "Джурасик парк: Господство”, "Миньоните 2“ и други, коментира Асошиейтед прес. След сезон, тласнал бокс-офиса близо до нивата отпреди коронавирусната пандемия, сега пак вероятно ще стане доста спокойно.
"Определено ще бъде по-тихо като затишие след буря“, казва Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в компанията "Комскор". Той припомня, че се очаква излизането на блокбастъри като "Черната пантера: Уаканда завинаги" и "Аватар 2”.
На второ място в северноамериканската класация е анимацията "DC Лигата на супер-любимците", чиито персонажи говорят с гласовете на звезди като Дуейн Джонсън, Кевин Харт и Киану Рийвс. Тя инкасира приходи от 11,2 милиона щатски долара във втората седмица от излизането си в киносалоните.
“Не!” на режисьора Джордан Пийл е на трета позиция, като продължава доброто си представяне. Продукцията реализира 8,5 милиона щатски долара в третия уикенд на екран в САЩ и Канада. Общите приходи възлизат на 98 милиона щатски долара.
Четвъртото място заема "Тор: Любов и гръмотевици" с Крис Хемсуърт, Натали Портман и Крисчън Бейл. В петата седмица от излизането си филмът постигна приходи от 7,6 милиона щатски долара, с които постъпленията му в бокс-офиса на Северна Америка стават общо 316,1 милиона долара, а в международния - 699 милиона щатски долара. "Тор: Любов и гръмотевици" обаче остава далеч от постъпленията на излезлия през 2017 г. “Тор: Рагнарок”, спечелил 854 милиона щатски долара в целия свят.
На пета позиция са “Миньоните 2” с приходи от билети в САЩ и Канада за изминалия уикенд, възлизащи на 7,1 милиона щатски долара.
Трилърът “Убийствена игра” (``Bodies Bodies Bodies') с Мария Бакалова тръгна на 5 август само в шест киносалона в Ню Йорк и Лос Анджелис, като постигна 226 525 щатски долара приходи, отбелязва Асошиейтед прес. Продукцията излиза по екраните навсякъде в САЩ този петък, 12 август.

Публикувана на
09 Август 2022 година