Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Най-скъпата сватба в света урочаса брака

Най-скъпата звездна сватба в света се състоя през 2015 г. в Шанхай и все още не е надмината по разточителство през този век. Тя обаче донесе кратко щастие на младоженците - красивата моделка и актриса Анджела Бейби и четвъртия по богатство актьор в Китай Хуан Сяомин. Още през лятото на 2019 г. двамата се разделиха, а в началото на тази година разводът им вече е официален. През юни се появи информация, че Хуан има нова тръпка - развиваща бизнес по интернет дама, която много прилича на бившата му жена.
Анджела, чиято рождена фамилия е Йънг, е дъщеря на един от най-успешните бизнесмени в Китай. Отгледана в лукс, тя от малка решава, че ще стане модел и на 14 г. сключва първия си контракт, не без помощта на влиятелния си татко. На 18 се снима в първия си филм и за рекордно кратко време събира няколко милиона последователи в социалните мрежи. Именно заради това я наричат “китайската Ким Кардашиян”.
Хуан Сяомин става известен със сериала “Принцът на династията Хан”, играе в “Снайперистът”, “Посланието”, “Невъзможно бягство 2: Хадес” със Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер и в други касови филми. Рекламно лице е на марките “Гучи”, “Мерцедес-Бенц”, “Пепси”, “Тошиба”, на часовниците “Тисо”. Натрупва завидно състояние, но все пак сватбата му с Анджела е платена от спонсори и от баща є. А сумата възлиза на цели 40 милиона долара и е три пъти по-скъпа от тази на Ким Кардашиян.
Церемонията се състои в Шанхайския изложбен център. Присъстват около 2000 гости, настанени на над 70 огромни маси. Поканени са и отбрани медии, а цялото събитие се излъчва пряко по Ютюб. Всеки гост получава подарък - скъп смартфон. Залата е украсена с живи цветя от 200 флористи. Всички прибори и чинии са гравирани с инициалите на младоженците. На финала поднасят торта, висока 3 метра.
По време на празненството Анджела сменя три тоалета - на Dior за церемонията, Elie Saab за фотосесията и китайско традиционно облекло за танците. Те са допълнени от огърлица и тиара с диаманти, а на пръста на булката блести годежен пръстен с диамант на луксозната парижка дизайнерска марка Chaumet за 1,5 млн. долара. Но нито “сватбата на века”, нито появилото се след две години дете успяват да спасят брака на двете китайски звезди.труд

Публикувана на
09 Август 2022 година