Новина от категория България
Архив на публикациите

„Вече бяха умрели, а той продължи да стреля по тях!“

Тройното убийство в пловдивското село Рогош вдигна посред нощ полицията на крак. Убитите са баща и двамата му синове, които са с прострелни рани. Една жена е ранена. По първоначални данни стрелецът е техен роднина. Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка.
Причината за спора е кой да наследи фамилна къща.
“Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях”, разказват очевидци.
Повече от 20 години тлеел спорът за имот между Николай Манолов и 71-годишния му чичо Енчо Манолов. Кавгата била за къщата в етническата махала , в която живеела фамилията.
Братът на убития Енчо - Методи, който е баща на извършителя, се изнесъл преди години от въпросния дом и в момента живее на друго място.
Имало и съдебно решение, според което Николай трябвало да напусне във вторник къщата на чичо си Енчо. Тя изглежда стегната и поддържана, а входната врата е от масивно желязо.
Ден преди жестокото убийство отново пламнал скандал между чичо и племенник. Николай отсякъл, че няма да се изнесе. В събота надвечер извадил пушка и я насочил към 71-годишния си роднина. Най-напред застрелял него, а след това двамата му синове – Стефана 45 г. и Веселин - на 50. За зла участ на гости била и сестра им, която е женена в Калояново. Братовчед й Николай я прострелял в ръката.
"Потресени сме. Такова страшно нещо не се е случвало", коментираха тази сутрин в Рогош.
Според съседи преди 2 години между роднините отново имало кървав спор и бой. Тогава извадили брадви, а полицията едва ги разтървала..лупа

Публикувана на
07 Август 2022 година