Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Форсират пътните ремонти

Мащабно пътно строителство ще се разгърне в Пловдив следващите месеци. Това увериха кметът Здравко Димитров и вицето му Пламен Райчев след приетото решение днес на Общинския съвет. С него се даде картбланш Община Пловдив да индексира договори по 10 проекта, които се изпълняват, а в момента са почти спрели.
Тепърва ще става ясно с колкото ще се индексират сумите по различните проекти, но рамката е 10,5 млн. лева, която вероятно ще падне с подписването на анексите. Това ще стане, след като се обнародват методиките, приети от Народното събрание за индексиране на цените, обясни Райчев.
.Брезовско шосе, „Модър-Царевец” и още 8 проекта получиха 10,5 млн. лева индексация
„Няма да бъдат спрени проекти, няма да се нарушава закона! В момента темпото, с което се изпълняват проектите не е такова, каквото ни се иска. Но навсякъде ни бавят. На Брезовско шосе ни спря Министерството на културата, а там археология няма. Това правителство, което си отиде, правеше всичко възможно да ни спира там, където може.
Освен разгръщането на работата по Брезовско шосе, „Модър-Царевец”, зоните в Гладно поле и около „Марица – Юг” и „Кн. Мария Луиза”, ще се рестартира и ремонта на Кукленко шосе. След решението днес фирмата изпълнител на бул. „Хаджи Димитър” ще подпише договора, каза Пламен Райчев. На днешната сесия бяха приети и допълнително 1,5 млн. лева за „Даме Груев”, които не са индексация,а част от нужната сума. От Община Пловдив са издали строително разрешение за втори и трети етап.
Всеки момент ще стартира и проекта за пробива за Водната палата, а Зико каза, че този „проект е ужас, за тези, които ги е страх и нямат смелост да правят кръстовища на две нива”. Движението по време на дейностите там също няма да бъде спирано, като ще се пропускат коли в едната лента. Други два проекта – за Южния обходен колектор също очаква строително разрешение, а поръчката за Голямоконарско шосе е пусната.трафик

Публикувана на
02 Август 2022 година