Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Какво решават днес в Общинския съвет

Общинският съвет ще решава днес дали да се отпуснат допълнителни средства за важни строителни обекти в Пловдив. Фирмите настояват за индексация заради драстичното поскъпване на строителните материали и горивата и кметът Здравко Димитров предлага цените на договорите по 10 обществени поръчки да се завишават общо с 10 млн. лева, които ще се изплащат тази година и през 2023-та. На предишната сесия беше внесено предложение за 5 обекта, сега те са два пъти повече.
Дневният ред на последната сесия преди ваканцията е много дълъг – 57 точки. Съветниците трябва да решат за прекратяване на концесия на стадион „Тодор Диев” /Спартак/ заради невъзможността на концесионера да изпълни инвестицията. Местният парламент ще обсъжда промените в Наредба за престой и паркиране, с която времето за безплатно паркиране на инвалиди в синя зона се ограничава до 3 часа. Електромобили, за които имаше идея също да бъдат ограничени, ще продължават да спират безплатно колкото искат.
МБАЛ „Св. Мина” отново иска заем от общинския бюджет, този път 420 000 лева. Съветниците повторно ще гласуват за кандидатите за длъжността управител в МБАЛ „Св. Пантелеймон” и ДКЦ „Пловдив” д-р Константин Сапунджиев и д-р Николай Забунов. Те спечелиха обявените конкурси, но на последната сесия не бяха избрани.
Местният парламент ще избира ликвидатор на клетото общинско дружество „Инсинератор – Пловдив”, което не е работило нито ден, но в неего са потънали милиони. Ликвидатор ще бъде назначен срещу две минимални работни заплати, в момента – 1420 лева.
За гласуване са предложени дузина сделки с общински имоти, част от които ще се разиграват на търг. Градската управа разчита да спечели от тях над 2,5 млн. лева за бюджета.
И на тази сесия управляващите и опозицията ще спорят дали трябва да се приемат нови подробни устройствени планове при положение, че не е прието изменението на Общ устройствен план на Пловдив.марица

Публикувана на
02 Август 2022 година