Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Зико заприлича на грузинец

Изключително атрактивната грузинска шапка - папаха, кацна на главата на кмета Здравко Димитров, като специален дар от грузинските участниците в Международния фолклорен фестивал.

Това се случи на традиционната среща в актовата зала на Общината, преди закриването на форума от 20:00 часа на Античния театър тази вечер.
С характерна за народа си шапка дариха и атрактивните бразилци, които пяха и танцуваха за присъстващите . Те подариха и традиционната декоративна виола.
Турците изненадаха домакина си с лампата на Аладин, а ръководителят на групата потърка повърхността, за да обясни, че с нея се сбъдват желания. Румънците бяха подготвили национално питие, албуми и диск с изпълненията си.
Зико им благодари и ги изпрати с думите, че винаги са добре дошли в най-стария жив град в Европа, който държи на културата.
„Най-важното е, че фестивалът се завърна след 2 години , които не се състоя заради пандемията. Пълният Античен театър показа любовта на пловдивчани към форума. Но и към вашите култура”, заяви зам.-кмета Пламен Панев.трафик

Публикувана на
29 Юли 2022 година