Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Ковид затри един от водачите на антиваксърите в Италия

Един от водачите на италианските антиваксъри - Луиджи Марили е починал на 64-годишна възраст в болница в Перуджа. Причината за смъртта му е коронавирус. Известие за смъртта му първо разпространиха в социалните мрежи членове на "Да освободим Италия" - гражданското движение под ръководството именно на Марили.
Вестник Corriere della Sera специално отбелязва, че първите съобщения не са посочвали причината за смъртта на ръководителя. Едва по-късно един от близките приятели на антиваксъра, предприемачът Марино Рекиути е написал, отново в социалните мрежи, че смъртта е в следствие на короновирус, посочват световните агенции, като си позовават на разследване на италиански медии.
"Почина моя приятел, когото познавах 15 години, който работеше с мен и който можеше да бъде спасен, ако не беше следвал вашата идеология, а се беше вслушал в съветите на семейството и приятелите си. Неговата смърт тежи на вашата съвест", е написал Рекиути, макар и коментарът му да е бил премахнат от администраторите в последствие.
Самото движение "Да освободим Италия" реагира остро и с призив медиите, които отразяват случилото се, да "престанат да мародерстват" над Марили. В изявлението им има заплаха и за юридически последствия./лупа

Публикувана на
17 Януари 2022 година