Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Нобелов лауреат против ваксините

В цяла Италия се проведоха протести срещу Covid мерките на правителството, които включват "зелен" и "супер зелен" пропуск, изискващ ваксина или преболедуване, задължително ваксиниране за някои трудови категории и за над 50-годишните.
Протестите бяха организирани от над 40 сдружения и комитети, съобщава кореспондентът на БНР от Италия.
Най-многобройни бяха протестите в Рим - към 5000 души от цялата страна се събраха се на площад "San Giovanni", и в Милано.
В Рим пристанищни работници от Генуа с надписи "Свобода и Истина" доброволно се грижеха за спокойното провеждане на събитието.
В Милано специален гост бе френският учен и носител на Нобелова награда за откриването на вируса на СПИН - вирусологът Люк Монтание.
На площада пред демонстрантите той заяви:
"Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните", беше категоричен Люк Монтание.
Навсякъде протестиращите издигнаха лозунги за свобода, позовавайки се на Конституцията, със скандирания "Долу ръцете от децата" , "Стига здравна диктатура", както и с призиви за оставката на италианския премиер Марио Драги. /блиц

Публикувана на
17 Януари 2022 година