Новина от категория България
Архив на публикациите

Майка и 16-годишната й дъщеря са на улицата, пожар изпепели дома им

Животът на 50-г. Донка Мутафчиева от Бургас се срина, след като домът й бе опожарен в събота сутринта от късо съединение, предизвикано от електричество одеяло. Всичко, което тя е имала вече е на пепел, изгорели са дори личните й документи, телефона й, както и скромните средства, които е спестила с огромни личения.
От два дни Донка и 16-годишната й дъщеря Гергана на практика са на улицата. Жилището им в блок 519 в ж.к.“Меден рудник“ не може да се обитава, докато не се извърши сериозен ремонт. Семейството няма възможност да направи каквото й да е било. Донка работи като хигиенист едва от седмица, а в последните два месеца и половина е била без работа. Дъщеря й е ученичка в професионалната гимназия „Проф.д-р Асен Златаров“ в Бургас.
Съседи от жилищния й блок сигнализираха, гарантирайки, че Донка е изключителна жена, която цял живот се бори и се опитва да даде бъдеще на единственото си дете. Сега обаче е срината, нуждае се и от чисто емоционална, човешка подкрепа, която да й вдъхне кураж.
Щетите по сградата са чутовни, но нито един съсед не се сърди или обвинява Донка. Дори напротив! Всички те са запретнали ръкави и помагат на изстрадалата жена. Десетки са откликнали с желание да дарят мебели, черна и бяла техника, дрехи, учебници за Гергана и окажат помощ на семейството. сърце! Това ми дава надежда, че доброто съществува. „Имаме нужда от абсолютно всичко, останахме без нищо. На никой не пожелавам да преживее това, което се случи на нас. На никой! Жестоко е!“, каза през сълзи Донка.
Парични средства не се събират, за да няма никакви спекулации. Ако искате да помогнете се включете с труд или необходими вещи. Донка Мутафчиева все още няма телефон. За контакт: Иван Христов Иванов – 0894-27-22-59 /блиц

Публикувана на
17 Януари 2022 година