Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Гледат ни в очите и ни лъжат като ром на конския пазар

Другарката Нинова твърдеше, че никой не може да вземе ковид добавките на пенсионерите, но лично ги спря. Сега мълчи като задник и сапунисва озъбения си електорат с нови надежди за преизчисляване. Какво ще преизчиславате бе, червенушки? Като няма никакви пари в ограбената и от вас държава, ще ни преизчисляватате куролацията. Нищо друго.

Николай МАРКОВ
Ковид пандемия продължава да има в едно с тотална спекула на целия пазар и стотици икономически бухалки бият до смърт по главите на гражданите денонощно. В същото време, всяко изпратено мекере от ПП на телевизора започва с опорката: „Длъжен съм да кажа, че всеки пенсионер е получил не по-малка пенсия отпреди.“ Сякаш ние в домовете си нямаме пенсионери и не знаем, че оръжието на властта „Ковид“ продължава да жъне старите хора като сламени, но добавката им към скапаната пансия изчезна. Защо?
Просто няма кинти. Няма и да има.
Да видим сега как стои въпроса и с младите семейства. С бъдещето! Данъчните „облекчения“ за семействата с деца под 18 години освен, че се ползва след преодоляване на хиляди поставени условия, тя стига до сумата 450 лева на дете годишно. Ако разделите сумата на 12 месеца ще получите, че всяко семейство е подпомогнато от нещото наречено държава с 37 лева и 50 стотинка на месец. Разбирате ли за какво става въпрос? И този Асен Василев ни гледа в очите и лъже като ром на конски пазар през зимата.
Ковид е в най-яката си жътва, но ковид мизерната добавка към пенсиите изчезна завинаги. Знете ли какви истински помощи дават европейските държави на гражданите си? И къде са парите от спрените кражби в държавата бе, Асене? Иначе можеш с лекота да похарчиш за десет дни 9 милиарда през декември, но пари за нито един обикновен гражданин няма. Само на верните и нови олигарси, дето са се наредили в партийните ви централи!
Това, което ще ни обедини е бедността! афера, със съкращение, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
16 Януари 2022 година