Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Не да се смееш. Не да плачеш. Тоягите трябва да се вземат!

Не да се смееш. Не да плачеш. Тоягите трябва да се вземат! Иначе смърт, умиране. Умиране от насилствена смърт. Неформална насилствена смърт, но легализирана. Не ковид. Здравната система насилствено убива. Да. Няма грешка. Неформална, но легализирана здравна система насилствено убива. Не ковид.
Д-р Панчо ПАНАЙОТОВ

Снощи към 23 часа. Домашно посещение.
Анамнеза: от десетина дни висока температура, отпадналост, кашлица. Преди няколко дни прегледан, ковид отрицателно, изписани лекарства. Вчера отново преглед, отново тест за ковид отрицателен. Днес викат спешна помощ, защото се влошава.
Преглеждам. Поставям работна диагноза- Бронхо пневмония с неуточнен причинител. Остра дихателна недостатъчност. Кислородното съдържание- – 55.( Тежка дихателна недостатъчност. Това е едно от тежките, спешни състояния заплашващи живота. Лекуват се в интензивни сектори. И повтарям спешни състояния. А това са състояния, при които е недопустимо да се прекъсва диагностично- лечебния процес. НЕДОПУСТИМО.).
Линейката с пациента пред частна болница.
– представям болния.
– колега, съжалявам нямаме места.
– вашата болница е посочена, че приема подобни болни
– Ами разбирам, но няма места
– какво означава това. Аз да го върна у дома, а той днес или утре ще умре. Това ли ми казвате.
Той вдига рамене, няма места.
Отивам в държавната болница. Представяне, обсъждане. Колегата по- диалогична. Съгласява се, че трябва да се приеме, но тези болни по регламент са за частната болница.
Отново обсъждане, настояване.
Колегата от спешно приемно най-накрая се съгласи
– Добре, ще го настаним тук за през ноща, ще го включим на кислород, но останалото утре.
– Благодаря, това е максималното, което вие тук може да направите, но и най- важното.
В резюме.
Болниците, НЯМАТ ПРАВО ДА ОТКАЗВАТ ПРИЕМ НА БОЛНИ В СПЕШНИ, ЖИВОТООПАСНИ СЪСТОЯНИЯ. И ТОВА Е ЗАПИСАНО В ДОГОВОРИТЕ ИМ С КАСАТА. (ако болницата откаже, това би било убийство. Пациентът няма къде да отиде. Ще умре.). И това не е единствен случай.
А сега питам:
Директорите в НЗОК, Надзорния и съвет. Кои сте вие. Какво правите. Смотаняци. Къде в Европа и не само, болници сключили договор с касата отказват лечение. Къде бе, пижули безхаберни. Къде. Вашата работа е смъртоносно опасна за пациентите. Всички сте за уволнение, най- малко.
Да попитам и министъра на здравето. Медицинския одит е към министерството. ( Както при комунизма – социализма, но това е друга тема.)
Госпожо министър, известна ви е практиката, че болници отказват прием на тежки, спешни случаи.
Медицинския одит е на ваше подчинение. Отклонете си погледа и говоренето за ковид. Ковида не е проблема. Проблема е смъртоносната организация. Трябва да се носи отговорност. От всеки.
Написах това, не да се заяждам. Написах го, защото е чудовищно. ЧУДОВИЩНО. /афера

Публикувана на
15 Януари 2022 година