Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Пловдивски зам.-министър стана световен хит, цял свят ни завижда

„Блазе им на българите, Промяната, която очакват да стане, им е в кърпа вързана. Няма как тя да е пиар блъф на поредното правителство, след като имат такава гаранция, това да се случи – стожер ще й е новият зам.-министър на здравеопазването, пловдивчанинът д-р доц. Георги Йорданов. Казват, че имал никнейм Хормона, но скоро ще е с друго прозвище – Факирът на Промяната! Абе, премиерът на България си е опекъл работата, чакат го само успехи с такъв вицеминистър“. Няма как такива да са коментиритеи на Балканите, и в Европа, и по света. Това, разбира се, повдига нашата национална гордост. Наистина да ни е Густо майна, Филибето!

Динко ПЕТКОВ

„Е, дайте ми такъв човек! Да беше футболист мосю доц. Йорданов, да му предложим трансфер и да го привлечем в отбора на френското правителство, можехме да се надяваме, ама не е!“, под Айфеловата кула се говори, че дори президент Макрон въздишал по пловдивчанина. По непотвърдена информация от Белия дом също си правят устата за доц. Йорданов, разбрали, че точно той е новият борец №1 срещу ковида в България, като шеф на пандемичния комитет към здравното министерство и зам.-председател на новия НОЩ – Националния пантемичен щаб.
Очаква се скоростно по дипломатичен път той да бъде поканен в САЩ, с цел да им даде съвети как най-сетне да овладеят коронавируса.
„Записвайте всяка ковид-изява на доц. Йорданов, следете къде ходи, кога, защо, с кого. При него празен ход – няма! Не е случайно, че българското правителство избра не имунолог, не вирусолог, даже не и хирург, а именно стоматолог да им е лицето срещу коронавуриса. Дебнете!“, нормално е такива грами да се получават по посолстватата у нас. Със забележката: „Не се подвеждайте от приказките, че доц. Йорданов е уреден като зам.-министър от Корнелия Нинова като нейно протеже. За благодарност, че е бил на нейна страна в саморазправата й с лидера на пловдивските социалисти. Това е само легенда. Може да е виден корнелиофил, но това е по друга линия - на интересчийството. Не случайно скоро сред народа ще се заговори „Намери ли си майстора, Ковиде проклет, доц. Йорданов ще те сгази!“. А че ще е така, факт е и това, че даже доц. Мангъров дума не обелва срещу доц. Йорданов. Толкова е впечатлен от избора на правителството.
Изявите на новия баш ковид-борец доказват, че най-сетне сме намерили пътя, по който да смажем ковид-звяра. На въпрос какви са основните функции на пантемичния комитет и какъв е очакваният резултат от него, доц. Йорданов отсича категорично: „Основната задача е повишаване на нивото на ваксинация.“. Мъдро, нали! Никой имунолог или вирусолог не би се сетил, че това е основната задача. А на въпроса „Как ще стане това?“, отвръща: „България е на последно място в Европейския съюз по ваксинация срещу КОВИД-19 и бихме се радвали поне на предпоследно място.“. Точно и ясно! Гони реални достижими резултати доцентът, има конкретика в намеренията му, а не общи приказки. И никой не трябва да се съмнява, че с такива изявени ковид-деятели като доц. Йорданов до края на мандата на правителството на Промяната България вече ще е на предпоследно място в справянето с пандемията.
А пък антиваксърите нека пак си мърморят: „Ха, втасахме я, щом зъболекар сложиха да ни оправя коронавуриса!“.

Публикувана на
15 Януари 2022 година