Новина от категория България
Архив на публикациите

Уволниха Велислава Дърева

Видяна: 14823 пъти

Журналистката от в. "Дума" Велислава Дърева е била уволнена снощи. Първият уволнен знаков журналист от партийния вестник е Велиана Христова, която е синдикален лидер във вестника и разпространител на писмото в отговор на критиките на Корнелия Нинова към работата на журналистите в медията.
Дърева е известна с критиките си към настоящото ръководство на БСП. Освободени са две блестящи журналистка (статиите на Дърева се изучават в университетите като пример за публицистика), които открито защитават позиции против разполагането на нови американски и натовари бази у нас, за приятелски отношения с Русия, за това, че Крим е руски.
Ето какво написа уволнената преди минути във фейсбук: От днес, 14 януари и аз не съм част от екипа на ДУМА. Просто са махнали моето име от карето на вестника. Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже не посмяха да ми го кажат лично. Поне по телефона. Безкрайни са чудесата корнелиански! Уволняват те подло, бандитски, иззад ъгъла! Без аргументи, без мотиви, без обяснения.
Дерзайте, корнелианци!
Репресиите продължават!
Шестима станаха уволнените само за 2 дни журналисти от в. "Дума", стана ясно от позиция на лявото опозиционно крило в БСП "Социализъм XXI век". След Велиана Христова, Велислава Кръстева и Георги Георгиев, аут от издателското каре са още Ралица Николова (съпруга на бившия главен редактор на медията Ивелин Николов - б.р.), Юрий Михалков и Ева Костова.
От идейното течение заявяват категорична позиция, че това, което се случва с вестника, е погром. /лупа

Публикувана на
14 Януари 2022 година