Новина от категория България
Архив на публикациите

Гоце за малко да загуби къщата си

Видяна: 10919 пъти

Жертва на нагла измама се оказал бившият президент Георги Първанов. Изпечен лъжец се опитал да го лиши от потомствената му в къща в Перник, където е раснал заедно с родителите си.

Майката и бащата на Първанов отдавна са покойници, а през голямата част от времето през годината къщата им е безстопанствена. Въпреки това бившият държавен глава не е обявил сантименталния за него имот за продан, а гледал възможно най-често да го посещава. „Аз редовно ходя в родната си къща в Перник, поне един-два пъти месечно, грижа се за градината. Миналата година си отивам и гледам, на вратата е лепнато листче от съдия-изпълнител. Аз малко съм изгубил инстинкта си за самосъхранение, не му обърнах внимание. Прибрах го в портфейла си и толкоз.
След 20 дни обаче отново имаше залепена бележка от съдия-изпълнител, пишеше, че това е последно предупреждение, ако не, ще има санкции, тоест ще ми вземат къщата. Като един добър и съвестен гражданин отидох в кантората, питам, кажете какво е станало, бях много учуден. Оказа се, че някакъв измамник, Иван Петров, да речем, е регистрирал фирма, но на моя адрес в Перник, направил каквото можал, завлякъл държавата. Та аз трябваше да доказвам, че на този адрес няма такъв човек и такава фирма“, ожали се Първанов.
При него ситуацията се разплела по-лесно заради позицията му в обществото. „Казвам на съдия-изпълнителите, хайде, вие мен ме познавате, ами ако е някой човек, когото не познавате, той как ще се оправи?“, възмущава се бившият президент. Ако не наобикалял имота си, най-вероятно щял да разбере, че е обявен за продажба на публичен търг едва когато процедурата вече била задействана. /ретро

Публикувана на
14 Януари 2022 година