Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Това не е достойно поведение на пловдивчанин!“

Видяна: 26962 пъти

Кметът Здравко Димитров реагира остро срещу директора на НИНКН арх. Петър Петров заради продължаващото напрежение за Небет тепе. Зико за пореден път каза, че още няма нищо в Община Пловдив като забележки, а по този начин изпълнителите и администрацията не могат да направят корекциите.
„Има някакви забележки, които трябва да се коригират. С доц. Костадин Кисьов съм в непрекъсната връзка. Чакаме, чакаме, чакаме. Това не е достойно поведение на един пловдивчанин. След като видим тези 3 забележки и процесите как вървят, ще кажем и други неща. Но трябва от министерството да ги кажат и ние да го отстраним. Разбира се, винаги има такава опасност заради забавяне да пропадне проектът. Провалян е няколко пъти този проект, и сега сме на прага да направим нещо хубаво за мястото, където е зароден живота на Пловдив, а някой пловдивчанин демонстрира безотговорно поведение”, каза кметът. Той заяви, че има доверие на арх. Румяна Пройкова, която е една от най-добрите в страната в този ресор относно проблемите с археологията от 2016 и 2017 година, които не присъстват в проекта.
„Комуникираме с НИНКН като Община. Някак си обаче много бавно стават нещата, може и някой и да не иска да се случи този проект. Всичко ми минава през главата”, каза кметът. Той добави, че няма как да бъдат унищожени или заровени ценните находки на този обект. /трафик

Публикувана на
12 Януари 2022 година