Новина от категория В общината
Архив на публикациите

„Това не е достойно поведение на пловдивчанин!“

Кметът Здравко Димитров реагира остро срещу директора на НИНКН арх. Петър Петров заради продължаващото напрежение за Небет тепе. Зико за пореден път каза, че още няма нищо в Община Пловдив като забележки, а по този начин изпълнителите и администрацията не могат да направят корекциите.
„Има някакви забележки, които трябва да се коригират. С доц. Костадин Кисьов съм в непрекъсната връзка. Чакаме, чакаме, чакаме. Това не е достойно поведение на един пловдивчанин. След като видим тези 3 забележки и процесите как вървят, ще кажем и други неща. Но трябва от министерството да ги кажат и ние да го отстраним. Разбира се, винаги има такава опасност заради забавяне да пропадне проектът. Провалян е няколко пъти този проект, и сега сме на прага да направим нещо хубаво за мястото, където е зароден живота на Пловдив, а някой пловдивчанин демонстрира безотговорно поведение”, каза кметът. Той заяви, че има доверие на арх. Румяна Пройкова, която е една от най-добрите в страната в този ресор относно проблемите с археологията от 2016 и 2017 година, които не присъстват в проекта.
„Комуникираме с НИНКН като Община. Някак си обаче много бавно стават нещата, може и някой и да не иска да се случи този проект. Всичко ми минава през главата”, каза кметът. Той добави, че няма как да бъдат унищожени или заровени ценните находки на този обект. /трафик

Публикувана на
12 Януари 2022 година