Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Кои ще почерпят тази седмица

Видяна: 19398 пъти

Изпратихме два от големите български празници - Йордановден и Ивановден. Това обаче далеч не са всички хора, които ще празнуват през януари. През годината има множество именни дни, за които дори не подозираме. Това е неприятно, защото със сигурност имате приятели, на които бихте искали да честитите. Кои хора ще празнуват имен ден през следващата седмица (10-16 януари).
Вторник, 11 януари
Във вторник имен ден празнуват всички, които носят имената: Богдан, Богдана или Теодосий. Почита се преподобни Теодосий Велики. Той е монах, който прекарва голяма част от живота си в пещера и се отдава на живот в молитва.
Сряда, 12 януари
В средата на работната седмица повод да почерпят ще имат всички с имената: Таня, Татияна, Татяна или Траяна. На 12-ти януари се почита мъченица Татяна.
Петък, 14 януари
В петък освен Банго Васил (Василица) се почитат и света Нина, както и преподобни отци, избити в Синай и Рита. На този ден се счита, че имен ден празнуват всички, които носят някое от следните имена: Нина, Нино, Адам и Калчо.
Събота, 15 януари
На 15 януари ще имат повод да почерпят всички хора, които носят името Гаврил. Почитат се преп. Гавриил Лесновенски и свети Герасим.
Неделя, 16 януари
В края на седмицата празнуват всички, които носят името Ромил. В България църквата има много празници и светии, които почита всеки ден. Пожелаваме на всички предстоящи именици много здраве и хубави моменти!
/Actualno.com

Публикувана на
10 Януари 2022 година