Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

На море през януари

Видяна: 22326 пъти

Слънчевото време и необичайно високите януарски температури привлякоха бургазлии край морския бряг. Крайбрежните заведения дори изкараха маси и столове върху пясъчната ивица, а ароматът на пържена цаца още повече напомни за най-чакания сезон - лятото.
Температурите пред днешния де по Южното Черноморие достигнаха 23 градуса. Затова не липсваха и смелчаци, които се изкъпаха в морето.
Докато за едни плажуването бе за здраве, то за 18-годишния Александър се оказа подготовка за предстоящия на Йордановден ритуал по спасяване на богоявленския кръст в морето.
„За първи път ще ми е и затова трябва подготовка. Доколкото знам температурата на водата е някъде около 8-9 градуса, предполагам, че и на Йордановден ще бъде толкова”, сподели младежът пред Нова тв.
Столовете тип – „Барбарон“ са тотален хит по заведенията на плажа за тези, които предпочитат да събират януарско слънце. Разходките и спортуването също са предпочитани край морето, което е тихо, спокойно и равно като „тепсия“- както го определят рибарите. /лупа

Публикувана на
06 Януари 2022 година