Новина от категория България
Архив на публикациите

„Няма шумкарене!“

Видяна: 26108 пъти

Коалиционният договор за ново правителство е 180 страници. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков пред "ЕвроДикоФ".

"Първо минахме през всичките 18 политики, които са в 180 страници. Когато ги изпратим на политическите партньори те трябва да кажат, че са съгласни с тях. След това ще седнем, за да говорим кои са точните министерства и точните хора", подчерта той.
Коментира и избирането на Никола Минчев за председател на Народното събрание. "С Никола се познаваме от дълго време. Първият ни казус беше с "Корал"
Той трябваше да напусне работата си, защото в една кантора няма право да има политически юристи. Неговата всеотдайност ни накара да мислим, че сме взели правилното решение. Хубавото за него освен, че има голям стаж е, че той е с много чисто минало. Няма компромати и скандали за него.
Въобще не ме притеснява, че ДПС ни подкрепиха. Когато сме сложили най-правилния човек, който иска да ни подкрепя. Ако беше компрометиран човек и ДПС ме подкрепи, да се стресна, но сега - не. Няма шумкарене.
Непрекъсната комуникация с всички лидери. 12 часа правихме тематичните преговори и след като свършихме отидохме до централата на БСП. Не се крием. Свърши дискусията в 22:30 часа, взехме колата и отидохме в БСП, за да говорим. Да си говорят бъдещите коалиционни партньори открито", заяви Петков по повод среднощната визита, която с Асен Василев направиха преди дни в централата на БСП.

Публикувана на
03 Декември 2021 година