Новина от категория България
Архив на публикациите

Ген. Наско "изпадна" от шефската трибуна

Видяна: 20496 пъти

Първият пленарен ден в парламента не се оказа на късмет за тъмносиния шеф Атанас Атанасов. Макар че бе избран за зам.-шеф на Народното събрание, при нареждането на ръководството на тържествения президиум в залата, се оказа, че генералът няма как да се вмести зад масата с микрофоните и се оказа избутан встрани от младежите.
Място за Атанасов нямаше, защото всяка от 7-те партии си избра зам.-председател на НС и плюс председателя, местата на трибуната не стигнаха за всички. В крайна сметка, шефът на ДСБ седна встрани на резервно столче, до най-младия заместник на Никола Минчев - Мирослав Иванов. Понеже явно се сгъна в неудобна за него поза, баш над стълбичката, той се подпря с единия крак на перваза и в тази комична поза бе щракнат от фотографите.
Самият Атанасов леко се попритесни, но нямаше избор и така си и остана до края на заседанието. Смешната ситуация, разбира се предизвика куп шеговити коментари от страна на колегите му в залата. „Явно младежта изтика генерала встрани!”, шушукаха депутатите от опозицията. „Сред осемте шефове на парламента, Атанасов се оказа осмият.”, коментираха социалисти-зевзеци.
Някои пък съзряха символика в цялата смешка и отсъдиха, че генералът е увиснал така, защото ДБ са с най-малък дял в бъдещата коалиция, след лошия резултат на изборите. „Дано не изпаднат и от парламента следващия път, ако стъпят накриво ”, съскаха недобронамерени към Градската десница./lupa.bg
Снимка: Агнес Методиева

Публикувана на
03 Декември 2021 година