Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Преобразяват квартала около Житен пазар

Видяна: 9394 пъти

Благоустрояване и ремонти започват от днес в подножието на Стария град в квартала около Житен пазар между бул. „Шести септември“, „Източен“, „Кн. Мария Луиза“ и „Митрополит Панарет“.
Това е вторият етап на проекта „Обновяване на градската среда“ на община Пловдив на стойност 10 233 472 лева, който се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ с участието на местния бюджет. Стартът ще бъде даден от кмета Здравко Димитров.
Строителните работи започват в зоната около ДГ „Перуника“, която се намира на ул. „Марагидик“ и беше реконструирана също с безвъзмездната помощ от ЕС.
В междублоковите пространства са предвидени спортни и детски площадки, рехабилитация на улици и тротоари, обновяване на площадното пространство.
Общината беше обявила обществена поръчка за избор на фирми с три обособени позиции. За две от тях са избрани изпълнители и са подписани договори, третата се обжалва. Затова ремонтите на улиците в тази зона ще започнат по-късно, след като приключи спорът за класирането на търга. В община Пловдив предполагат, че това ще стане напролет., и обещават да бъдат подменени и старите тръби, а не само настилката.
Жителите на квартала очакват с нетърпение строителите и особено на ул. „Неофит Бозвели“. Половината от тази улица беше ремонтирана преди три години в първия етап на проекта, когато се инвестираха близо 20 млн. лева в карето между бул. „Кн. Мария Луиза“ и „Марица –юг“.
Втората половина на „Неофит Бозвели“ е непроходима в дъжд и сняг. Тя е с настилка от калдъръм и дупки, които се превръщат в големи гьолове, когато вали.

Публикувана на
02 Декември 2021 година