Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Маски с въглен от костилка на кайсия ще ни опазят от ковид

Видяна: 21716 пъти

„Маски, направени с въглен от костилка на кайсия, са най-добрите. Те могат да ползват 2 месеца, могат да се перат. Струват 9 лв. и са от много хубав плат. Не пропускат вируси, този въглен действа, но това нещо някой да го е казвал?“. Това каза хематологът д-р Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.Заминава за Турция, за да представи маските с въглен.


"Всички, които са преболедували, ще бъдат защитени до голяма степен от новия вариант Омикрон. Тук проблемът е дали тези, които са имунизирани, ваксините ще ги предпазят. Има два варианта - да го преболедуваме, бидейки ваксинирани, или фронтален сблъсък с вируса. При него ще има много осакатени и много проблеми", категоричен е той.

"Ваксинираните са най-опасните хора за неваксинираните, защото ваксините са направени да пазят вътрешните органи, те не ви пазят лигавиците. И е особено опасно, когато си сложите третата игла, имунитетът се насочва в тази посока и хващате вируса в дихателните пътища, и тези хора заразяват. В момента хората са масово заразени от ваксинирани хора. Имунизираните може да нямат симптоми, ходят на гости, заразяват близките си. Това са 90% от пациентите ми, те са в тежко състояние", добави д-р Ботев.

"Ако сте преболедували - аз държа ваксината 6 месеца да не се прилага. А дори бих посъветвал и година. А тези, които са млади, в повечето държави ваксината на Moderna е спряна за хората до 30 години. Ползва се Pfizer и Johnson and Johnson", коментира още специалистът. блиц

Публикувана на
30 Ноември 2021 година