Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Взеха децата на българка в Испания

Видяна: 17568 пъти

Марина Христова, която живее от години в Испания, твърди, че социалните служби са взели децата й, защото обитавала махала в Гандия пълна с роми. Те я принудили да потърси апартамент в по-реномиран квартал на града, като за това й обещали финансова помощ. Такава обаче не получила.
Децата на Марина - Елена (11 г.) и Татяна (6 г.) - били взети с полиция от училище и закарани в социален дом във Валенсия. Това е станало през 2019 г., като от тогава до сега социалните работници не позволяват на жената да види децата си. Тя не знае дали са добре, как се грижат за тях, как понасят раздялата с майка им. Вместо това й били връчени документи за осиновяване на хлапетата. Жената не се съгласила децата й да растат в чужд дом и отказала да ги разпише. Именно затова нейният подпис бил подправен, твърди Марина.
„Вече 2 години минаха, откакто не съм виждала момичетата. Търсих срещи с директорката на социалния център, в който ги настаниха, но тя се криеше. Обърнах се за помощ към кмета на града, както и към местното адвокатско дружество. Всички обаче ме уверяваха, че нищо не може да се направи“, разказва жената.
Марина живее от много години в Испания и е категорична, че не е практика на властите там да разделят децата от техните родители. Тя отглежда рожбите си с помощта на майка си Татяна. Двете жени успяват да задоволят техните потребности – да ги нахранят, облекат и да ги образоват.лупа

Публикувана на
30 Ноември 2021 година