Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Здравко Димитров откри годишния форум Индустрия 4.0

Видяна: 9272 пъти

„През последните години отчитаме устойчив ръст на икономиката, което утвърждава Община Пловдив като ядро и двигател на растежа на местно, регионално и национално ниво. Последните икономически анализи, които направихме като част от изработването на новия План за интегрирано градско развитие за периода 2021 – 2027 г., ни дават достатъчно основания за оптимизъм за бъдещото“.
Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който откри Годишния форум Индустрия 4.0: Бъдещето на българската индустрия и новите български инвестиции. „Отчитаме сериозна активност на предприемачеството в Пловдив. Благодарение на добрата среда за стартиране на бизнес, имаме сериозен ръст в броя на микро- и малките предприятия. Но най-радващото, че през последните години българските инвестиции в индустрия, са по-големи от чуждестранните и този факт говори за възраждане на нашата икономика“, подчерта градоначалникът.
Онлайн форумът продължава с участието на водещи лидери от различни индустрии. Предстои да се очертаят тенденциите за бъдещото българската икономика и как да продължи развитието й по време на пандемията. За подобряване на инвестиционния климат в Община Пловдив ще говори зам.-кметът по „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

Публикувана на
30 Ноември 2021 година