Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Брайън Мей от Queen скочи на „безполовите“ награди

Видяна: 9821 пъти

Китаристът на легендарната група Queen Брайън Мей изрази мнението си за музикалните отличия Brit Awards и културата на подмяната пред британския Mirror. Именитият музикант разкритикува джендър-неутралните награди: преди няколко дни организаторите на БРИТ съобщиха, че се отказват от разделението на номинациите на женски и мъжки.
„Писна ми от хора, които се опитват нещо да променят, без да мислят за дългосрочните последици“, коментира Мей, добавяйки, че някои промени са за добро, но други не са.
Според Брайън Мей, ако Фреди Меркюри беше жив, не би приел подобни промени и би се борил срещу тях. „Фреди беше дошъл от Занзибар, не беше британец и не беше бял като такъв – но на никой не му пукаше, никой никога, никога не бе обсъждал това. Той беше музикант, беше наш приятел, беше наш брат. Не ни се налагаше да спираме да помислим: „О, сега трябва ли да работим с него? Той от правилния цвят ли е? Има ли правилната сексуална ориентация? Нищо от това не се случи и сега намирам за плашещо, че трябва да сме толкова пресметливи за всичко“, гневен е китаристът на Queen.
Брайън Мей заявява още, че в обществото цари атмосфера на страх и хората се боят да говорят онова, което мислят. Той даде пример, че ако Queen се появяваха днес, би се наложило да включат в групата хора от различни полове, с различен цвят на кожата, а също и един трансджендър.
Преди броени дни музикантът астроном Брайън Мей коментира възможността Фреди Меркюри да бъде спасен с новите лекарства, ако се бе заразил с ХИВ по-късно. /монитор

Публикувана на
29 Ноември 2021 година