Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Иконите, които ще осигурят хармония и здраве в дома ви

Видяна: 66280 пъти

Наличието на свещени изображения в а дисциплинира всеки собственик, принуждавайки го да се обръща по-често към Бог. Дори ако собственикът не е твърде ревностен християнин, случаен поглед към стена с икона неизбежно го принуждава да се успокои и да преосмисли желанията си.
В своите молитви вярващите най-често се обръщат към Исус Христос и Божията майка. Следователно несъмнено си струва да имате изображения със Сина Божи и Дева Мария. Такива икони са незаменими във всяка къща или апартамент. Те трябва да бъдат поставени в стая, където човек често е сам. Например в спалнята. Тогава неминуемо ще започнете и ще завършите деня си с призив към светците покровители. Те носят мир в душите и умовете на вярващите. В детската стая трябва да имате изображение на Божията майка, сякаш поверявате любимото си дете на грижите на висши сили.
Важно е да няма неща над и до иконите, които да пречат на духовната същност безопасно да изпълнява своите защитни функции:
- снимки на роднини, както живи, така и напуснали този свят; - плакати с изображения на известни личности от света на шоубизнеса;
- предмети на поклонение на различни езически ритуали; - ловни трофеи и колекции от хладно оръжие и др.
Образът на Свети Никола е изключително популярен сред християните. По значение се отъждествява с образите на най-почитаните светци.
Най-често в къща с оборудван иконостас ще видите Света Троица:
- Исус Христос; Кои икони са най-силни и подходящи за дома? Кои икони са най-силни и подходящи за дома? Рано или късно всеки се обръща към вярата и дори да не
- Света богородица;
- Николай Чудотворец. Иконата за защита на къщата е изображение на Божията майка със седем меча в ръцете. Не всеки знае къде да окачи иконата, така че духовенството всеки път обяснява на енориашите символичното значение на лицето и неговото предназначение. Иконата се отнася до общата защита на къщата срещу:
- крадци и мошеници;
- раздразнение и гняв; - болест и бедност. Съвет.
Най-добре е да я поставите над входа на жилищните помещения, тъй като невидим пазител ще предпази семейството от подобни неприятности.
Знаци, свързани с лицата на светци
Хората вярват, че ако икона е паднала, това е лош знак, предвещаващ нещастие за цялото домакинство. Затова, за да не се мисли до какво води подобен инцидент, семейният иконостас трябва да бъде силно ремонтиран. Тази предпазна мярка ще ви помогне да различите лоша поличба от собственото си пренебрежение.
Ако свещената картина се счупи в резултат на падане или се счупи от удряне на пода, могат да възникнат следните нещастия:
- вероятно предателство на един от съпрузите; - инцидент на пътя по време на командировка или пътуване;
- лошо здраве на любим човек. Въпреки това, не трябва да се тревожите твърде много за случилото се.
Както казва една от заповедите, не трябва да създавате идоли от свети образи. Достатъчно е да вземете портрета на светеца и да го целунете. И след това отидете на църква и запалете свещ до такава икона.
Actualno.com

Публикувана на
28 Ноември 2021 година