Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Поверия за черната котка

Видяна: 20680 пъти

От древни времена около черните котки има много мистерия и хората вярват в какви ли не поверия, свързани с косматите животинки. Поради черния цвят на тези красиви същества, много хора ги свързват с различни беди, а някои дори смятат, че са под влиянието на Сатаната и на вещици.
Поверията, свързани с черни котки, са известни и до днес. Всеки е чувал я от родители, приятели или близки: „Внимавай черна котка да не ти пресече пътя! На лош късмет е!“. Не всеки обаче вярва в тези неща. За някои хора котките са просто грациозни животни и цвета им няма никакво значение.
Ето кои са най-разпространените поверия, свързани с черните котки.
Вярвате ли, че черните котки носят лош късмет, когато минат пътя ви? Или точно обратното - че ви носят късмет? Всъщност всичко това зависи от страната, в която живеете, защото при различните култури отношението към черните котки е напълно различно.
Ако живеете в САЩ или в повечето европейски страни (включително България), тогава, когато се срещнете черна котка, това определено ще ви донесе нещастие. Или поне така вярват хората от тези държави.
Ако живеете в Англия или Япония, срещата с черната котка, обаче ще ви донесе късмет.
Ако живеете в Германия, тогава се смята, че ако черна котка пресече пътя ви отдясно, това е лош знак, но ако котката се намира от лявата ви страна, това ви гарантира много късмет.
Италианците вярват, че черната котка ще легне до умиращ човек и ще стои с него до последния му дъх.
В Китай се смята, че черната котка е предвестник на глад и бедност.
В Шотландия, ако черна котка стои на верандата ви, това се счита за знак за богатство и благополучие.
В Обединеното кралство дълго време се е смятало, че ако черна котка пресече пътя ви или влезе в дома ви, това означава, че ще имате голям късмет.

Публикувана на
28 Ноември 2021 година