Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Погребаха 19-годишен младеж, прекършиха голяма любов

Видяна: 159549 пъти

В Сливен днес изпращат 19-годишното момче, което загина след преследване в близкото село Крушаре. Извършителят е в ареста, но близките искат да бъдат задържани и другите участници в инцидента.
Трагедията прекършва любовта между загиналия Петър и приятелката му Ванеса. Запознават се преди две години и са неразделни до фаталния 21 ноември.
"Най-грижовният човек, който съм познавала някога. Винаги мислеше за мен, да не излизам без него, да не ми се случи нещо“, разказа тя пред Би Би Ви.
Ванеса излиза с приятелки и в заведението среща Хюсеин, който я закачал. Афектиран Петър тръгва към село Крушаре, за да говори с него, но Хюсеин и близките му ги посрещат с оръжие. След гонка колата на бащата и сина се удря в дърво. Петър загива, а за Ванеса остават спомените и болката.
"На неговата ръка пише Ванеса, на моята пише Петър на арабски, на другата си написахме 16.2, защото и двамата сме родени на 16", добави тя.
Последната татуировка направила сама.
"Ами, крила на ангелче, датата 21 и отдолу ”завинаги ще си в сърцето ми", казва още Ванеса.
След като изпратят Петър в последния му път, близки и приятели се събират на протест.
„Искаме да задържат и съучастниците на Хюсеин, те са били още двама. Оттук нататък ни остава само една борба - за справедливост и за реални, ефективни присъди", заяви майката на Ванеса Светла Башалова. /блиц

Публикувана на
27 Ноември 2021 година