Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Фреди Меркюри е можело да бъде спасен

Видяна: 28060 пъти

Китаристът на легендарната рокгрупа Queen Брайън Мей разказа за възможността да бъде спасен Фреди Меркюри от синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН), усложненията от който предизвикаха смъртта на великия вокалист преди 30 години.
Записът от разговора в ефира на радио BBC е публикуван в YouTube. Мей заявява, че музикантите от групата до един момент вярвали, че ХИВ вирусът никога няма да стигне до тях, ала Фреди се сблъскал с този проблем прекалено рано. Според един от най-великите китаристи в света, ако колегата им се беше заразил по-късно, новите лекарствени препарати биха могли да спасят живота му.
„Той можеше да оцелее, защото се появи забележителен коктейл от препарати, които се справят със симптомите и позволяват на хората с ХИВ да живеят нормалния си живот. Фреди не получи всичко това“, казва Брайън. И добавя, че лидерът на Queen се е обръщал за помощ към най-добрите британски лекари, но те не били в състояние да му помогнат.
Фреди Меркюри умира едва на 45 години на 24 ноември 1991-ва от бронхопневмония, развила се на фона на СПИН. До ден-днешен той е смятан за един от най-великите рок-вокали на всички времена, а създадената от него Bohemian Rhapsody е избрана за песен на хилядолетието според класацията на The Official Charts Company. /монитор

Публикувана на
27 Ноември 2021 година