Новина от категория България
Архив на публикациите

Загадката се заплита с осмия оцелял от автобуса-ковчег

Видяна: 18666 пъти

От списъка на оцелелите от катастрофата има един, който не е в списъка на "Беса Транс" за пътуващи - Шади Науфал Салех. Непотвърдената информация е, че той се качил на автостоп. Никой не знае кой е, какъв е.
Името на втория шофьор на изгорелия автобус на АМ "Струма" е Кадри Мемеди. Синът му, Бесар, заяви ексклузивно пред БНТ, че тялото на баща му е намерено в отделението за спане.Не е шофирал, но не е потвърдено. Синът е бил в България да разпознае тялото и се е прибрал.
Баща му е бил на 54 години, с над 20 години стаж. Пътувал е често до Германия и Турция и е познавал маршрутите. Автобусът е бил технически изряден, според сина му.
Бесар твърди, че "Беса Транс" има сервиз и в Турция. Баща му тръгнал в четвъртък и в петък вече бил в Турция.
Кадри се обадил на сина си оттам още в петък. Не допускал пътници с опасен багаж в автобуса - нито с пиротехника, нито с гориво.
Автобусите били на 3 години и технически изправни.
Двама митничари са отстранени от работа, след като първоначалната проверка на Агенция "Митници" показва, че те са пропуснали автобуса да премине границата с България без разрешително, а преминаването на автобуса изобщо не е отразено в системата.*блиц

Публикувана на
25 Ноември 2021 година