Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Как принц Чарлз е разбрал, че принцеса Даяна му слага рога с бодигарда си

Видяна: 26169 пъти

Бивш бодигард на кралското семейство представи нова версия за събитията около раздялата на принц Чарлз и принцеса Даяна. Алън Питърс твърди, че принц Чарлз не е започнал да се среща романтично отново с Камила Паркър Боулс, докато не разбира, че Даяна има връзка с бодигарда си – Бари Манаки. Именно Питърс е този, който информира принца за аферата на жена му.
"Популярно схващане е, че принцът е бил неверен през целия им брак, но това определено не е така. Първият човек, който погледна встрани беше принцесата. Той започна отново да се среща с г-жа Паркър Боулс, след като научи за аферата ѝ с Манаки“, категоричен е Алън Питърс, който работи за Даяна почти десетилетие.
Това подкрепя версията на Джонатан Димбълби за събитията. Той публикува опълномощена биография на принц Чарлз през 1994 г., в която заявява, че Чарлз и Камила са подновили връзката си през 1986 г. Манаки става бодигард на Даяна през 1985 г. Твърди се, че аферата им е започнала през същата година.
През 1986 г. той е преместен от поста си в Отряда за дипломатическа защита. Година по-късно 39-годишният тогава Манаки загива при мистериозен пътен инцидент.
Съобщава се, че той е бил ударен от 17-годишен шофьор, докато се е возил на мотоциклет в Източен Лондон, което накара Даяна да предположи, че е бил "отстранен“.
В нов документален филм на CNN, Питърс разказва за Даяна: "Започнах да забелязвам, че поведението ѝ е необичайно, когато бяхме близо до Манаки, така че реших да говоря с нея за това. През първите 20 минути тя категорично отричаше. Но след това ми каза какво точно се случва: тя имаше някаква връзка с Манаки.
Принцът на Уелс се приближи до мен и каза: "Защо принцесата се държи така? Какво, по дяволите, ѝ става? Аз казах: "Трябва да говорите с нея“. Принц Чарлз отвърна: "Е, опитах всичко и единственото нещо, което изглежда я разстройва е, че Бари Манаки се връща към униформата. Ако тя е толкова разстроена, Бари може да остане".
На този етап бях принуден да кажа: "Е, сър, ако той остане, страхувам се, че ще трябва аз да си тръгна“.
И мисля, че в този момент той разбра. Беше напълно шокиран и очевидно беше много разстроен".
Относно соченето с пръст и търсенето на виновен за краха на кралския брак Алън Питърс заяви: "Никой не е злодеят в тази история. Според мен всеки е жертва. Принц Чарлз беше под голям натиск да се ожени, принцеса Даяна също беше жертва в целия този процес". /jenata.blitz.bg

Публикувана на
25 Ноември 2021 година