Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осми човек е оцелял от автобуса-ковчег, не знаят кой е

Видяна: 23363 пъти

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева направи шокиращи разкрития около около трагедията на магистрала "Струма":
"Искам да споделя нещо съвсем лично. Бях на мястото на инцидента, видях обгорелия автобус, видях овъглените човешки тела.
Гледката беше ужасна и това ще остане в спомена ми за цял живот. По-тежка бе ситуацията, когато посетихме "Пирогов", където са настанени седем от оцелелите пострадали. Според лекарите те бяха в добро физическо състояние, но психически състоянието им бе много тежко. В една от стаите видях момче, което е на моята възраст. Аз му казах, че е герой, че е спасил толкова много хора, а той започна да обяснява как е счупил стъклото на автобуса и оттам са се спасили осем човека. Аз му казах - но вие сте настанени в болница седем. А той настоя, че са се спасили осем.
Ние намерихме 44 трупа. 7 са оцелелите. Остава голямата загадка къде е осмото лице. Работим по тази версии. Не искаме да вкарваме объркване сред вас. Може да се касае и за недобър спомен на свидетеля", допълни Милева.
"На "Капитан Андреево" са регистрирали, че в автобуса е имало 52. Ние намерихме 44 тела, в болница имаме 7 души. Това означава, че един от пътниците се е прекачил някъде", разясни зам.-гл. прокурор Борислав Сарафов. /блиц

Публикувана на
25 Ноември 2021 година