Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Разрешиха на италианец да се…самоубие

Видяна: 22387 пъти

Първи случай на асистирано самоубийство бе разрешен в Италия, където тази практика се наказваше с присъди от 5 до 12 години затвор, предадоха световните агенции.
Етичната комисия на град Анкона в областта Марке е разрешила асистираното самоубийство на шофьор на камион, който е останал напълно парализиран при пътен инцидент. Преди това е била извършена щателна проверка по случая. Мъжът сега е на 43 години. Катастрофата той преживял преди повече от 10 години. Тогава гръбначният му стълб бил счупен. Мъжът на няколко пъти поискал от регионалните здравни власти на областта Марке, където той живее, да му разрешат асистирано самоубийство. Те винаги му отказвали. Накрая се намесил екип от адвокати, ангажиран от италианската асоциация "Лука Кошони". Така се стигнало и до становището на Етичната комисия в Анкона. Засега датата и други подробности, свързани с асистираното самоубийство на мъжа, не са уточнени.
След решението на Етичната комисия по неговия случай, 43-годишният напълно парализиран италианец каза, че се чувства облекчен.монитор

Публикувана на
24 Ноември 2021 година