Новина от категория България
Архив на публикациите

Снахата на Симеон II фалира

Видяна: 20520 пъти

Карла, една от снахите на цар Симеон II, фалира, узна HotArena. Съпругата на княз Кубрат имаше своя козметична линия, основана на есенция от български рози и беше сред пионерите в лансирането на този тип продукти в Испания. Коронакризата обаче жестоко удари бизнеса й и се наложи да приключи с дейността си.

Трудностите започват в началото на миналата година с настъпването на пандемията. Още през февруари съпругата на Кубрат се заразява с китайския вирус и й отнема цели два месеца да се възстанови. След това тя се изправя пред финансови затруднения. Поръчките рязко намаляват, а разходите не секват.
"Омръзна ми да прекарва, дните и в мислене как да се справя с проблемите. В един момент преосмислих много неща и осъзнах, че ако компанията не върви добре, не мога да продължа да форсирам машината и да рискувам здравето си и духа на семейството си. Тръгвам си със спокойствието, че е изпитано абсолютно всичко", признава Карла.
Идеята да развива козметичен бизнес я запалва в първите години на новото хилядолетие, когато открива невероятните козметични свойства на българската роза дамасцена. Както всяко начинание, началото е трудно. Макар точно по това време Симеон да е министър-председател на България, Карла не се ползва с привилегии. До Долината на розите в Казналък пътува с междуградски автобуси, а там нощува в непретенциозни и евтини хотели. След сериозни проучввания успява да убеди баща си да инвестира в начинанието й. Самата тя напуска хубавата си и сигурна работа, за да развива фирмата, а през 2008 г. ипотекира и семейното жилище.
Бизнесът се развива и Карла успява да изплати заема от банката. Докато коронавирусът не повали света, пише Галерия.

Публикувана на
24 Ноември 2021 година