Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

19-годишен убит от ревност

Видяна: 25254 пъти

Окръжната прокуратура в Сливен внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Хюсеин Хюсменов, на 26 г. от Сливен, обвинен в умишлено причиняване смъртта на 19-годишен младеж, настъпила при пътно-транспортно произшествие, съобщиха днес от Апелативната прокуратура в Бургас.
Престъплението е осъществено в деня на балотажа в изборите за президент 21 ноември т.г. сливенското село Крушаре.
До момента Хюсеин Алиев Хюсменов бил непознат за криминалистите. Във фаталната неделя той бил зад волана на лек автомобил "Мерцедес" и с него преследвал близо час друга лека кола - "Опел Астра", в която пътувал 19-годишният Петър Досев. Шофирал баща му.
На няколко пъти автомобилът на Хюсменов настигал и блъскал опела, фаталният удар бил нанесен към 17,00 часа на 21 ноември насред центъра на Крушаре. При удара опелът се завъртял около оста си и се забил в дърво, при което на място е загинал младият пътник. Таткото , който е на 43 години, по чудо оцелял със сравнително леки наранявания.
В хода на образуваното бързо производство станало ясно, че между жертвата и преследвача от доста време имало напрежение заради момиче.
На няколко пъти по-възрастният предупреждавал Досев да спре да излиза с общата им позната. В изборния ден двамата се засекли случайно и кавгата избухнала отново. Не помогнало и това, че младежът бил с баща си. Той не успял да предотврати конфликта, а и едва ли е бил на себе си, след като само две седмици по-рано, на 5 ноември, жена му била починала от рак.
Цяло чудо е, че на мястото на инцидента нямало други пострадали, тъй като наблизо имало изборна секция.
Загиналото момче завършило преди месеци престижната езикова гимназия в Сливен "Захари Стоянов", на чийто страница има съобщение за смъртта му./лупа

Публикувана на
24 Ноември 2021 година