Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Собствениците на изгорелите тютюневи складове вече имат строително разрешение

Видяна: 28182 пъти

Пет години след големия пожар в Тютюневия град, започва възстановяването на три от складовете. Италианската фирма "P.И.Π.A" OOД, която е собственик на складовете на Кудоглу, е получила разрешение за строеж от община Пловдив за изпълнение на проект "Консервация, реставрация, реконструкция, преустройство и частично надстрояване на съществуващи сгради в жилищна сграда с офиси, магазини и подземни гаражи с трафопост". Разрешението е подписано преди месец и вече е видно на сайта на Община Пловдив.
Тъй като предстои хоризонтално укрепване на конструкцията, собствениците на съседните сгради са уведомени и имат срок за обжалване в рамките на 14 дни.
Ако такова няма, укрепването и строителството могат да започнат. Тъй като процедурата все още не е приключила, строителното разрешение не е влязло в сила.
Складовете са паметници на културата и проектът за възстановяването е съгласуван с Националния институт по паметници на културата. Две от сградите, ĸoитo Димитъp Kyдoглy e дapил нa фoндaциятa "Дoм нa блaгoтвopитeлнocттa и нapoднoтo здpaвe" са едни от най-красивите в Тютюневия град.
По проекта Tobacco Residence е работил италиански архитект, съобщи преди година Раймондо Флакомио, който проектира бутиковия хотел "Резиденс сити гардън" на ул. "Велико Търново", е нает от - бившият почетен консул на Италия в Плодвив Пиетро Луиджи Гиа, който е представител на фирмата собственик Р.И.П.А. /трафик

Публикувана на
24 Ноември 2021 година