Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Крещяха като във филми на ужасите, извадих годеницата си“

Младата двойка, оцеляла след трагедията в България, 26-годишният Лулзим Сюлеймани от Прешево и годеницата му Медина Лютфи (25) от Сопот, Куманово, от столичната болница, разказаха още подробности за ада, който преживяха на магистралата, когато автобус на Беса Транс изгоря.

Сюлеймани счупил прозореца на автобуса и успя да извади Медина и още петима пътници. Седемте са единствените оцелели от катастрофата на магистрала "Струма".
Лулзим и Медина разказват как са седели на предпоследните места в автобуса и за щастие Лулзим е бил буден в момента на инцидента, наблюдавайки цялата ужасяваща сцена със собствените си очи.
Сюлеймани разказва, че след избухването на пожара в автобуса той успял да счупи страничното стъкло на автобуса и скочил, а после издърпал годеницата си, която не можела да ходи, тъй като кракът й бил счупен.
"Докато автобусът вървеше, той се удари в тротоара от дясната страна, гумите на автобуса се спукаха и започна да избухва пожар, имаше много дим.
Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да кашлят да повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да се спася, защото взех чука от автобуса и счупих стъклото. „Извадих годеницата си и още петима души“, каза Сюлеймани пред Klan TV, цитира struma.com.
Медина през сълзи разказва за ужаса, който преживя. Опитвайки се да се спаси, тя чула виковете на много деца в автобуса: "Не знам, спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Люлзим счупи стъклото и не знам как се измъкнах. Когато видях, че отворено стъклото зад главата ми, скочих бързо. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спахме, беше около два през нощта. „Чух деца да плачат, имаше много деца“. /блиц

Публикувана на
24 Ноември 2021 година