Новина от категория България
Архив на публикациите

„Чух един гръм!“

Видяна: 18910 пъти

Илия Николов, който работи на обект на 500 метра от мястото на инцидента, разказа пред Би Ти Ви, че е чул силен гръм. Заедно с колегите си той е нает да укрепва свлачище в близост до пътя. В злополучната вечер е спал в каравана на обекта.
"Чух един гръм, но не можах да разбера какво беше. Слязохме с колегата Благой надолу към Кулата и гледаме, че нещо в мантинелата гори. Гореше обаче леко, после виждаме как постепенно се усилва отзад“, разказва Илия.
"Приближихме се и искахме да помогнем, но нямаше как. Вече беше много горещо, не можехме да се приближим до автобуса“, продължава Илия.
По думите му вече е имало хора, които са излезли от автобуса в лявото платно на пътя. "Говореха на някакъв непознат език, не разбрах какви са", казва Илия.
Веднага след като разбират, че е катастрофирал автобус, неговият колега - охранителят Емил, подава сигнал на 112. Той пък взел прожектор и започнал да сигнализира и отклонява преминаващите коли. Много шофьори са спирали и също са се впускали да помагат на оцелелите.
"След 17-18 минути дойде полицията. Като дойде, ние си тръгнахме нагоре“, разказва Илия.
"Като отиваме надолу виждаме парчета гума, които горяха“, допълва работникът. /блиц

Публикувана на
24 Ноември 2021 година