Новина от категория Холивуд
Архив на публикациите

Защо Кевин Спейси дължи близо 31 млн. долара

Видяна: 7381 пъти

Носителят на „Оскар“ Кевин Спейси трябва да плати близо 31 милиона долара на продуцентите на успешния сериал „Къща от карти“. Това стана ясно след арбитража между двете страни, които взаимно се обвиняваха в пропуснати ползи.
MRC иска обезщетение заради необходимостта да забави продукцията на шести сезон на „Къща от карти“, да пренапише сценария и да съкрати продължителността от 13 на 8 епизода. До това се стигна, след като на бял свят се появиха обвинения за неприемливо поведение и сексуален тормоз от страна на Спейси. Заради тях MRC проведе вътрешно разследване, вследствие на което уволни актьора не само от позицията на изпълнител, но и от продуцентската такава. Компанията заяви, че е стигнала до извода, че артистът не е изпълнявал клауза в договора си, свързан с професионалното отношение на снимачната площадка. Самият Спейси отрича обвиненията за сексуално насилие. Неговата позиция е, че именно той страда от пропуснати ползи заради неправомерното му освобождаване от длъжностите, които е изпълнявал на сета на „Къща от карти“. Звездата вече е обжалвал решението, но без успех.
Сблъсъкът на Кевин Спейси със съда стартира през 2017 г., когато срещу него бяха отправени над 6 обвинения за сексуално посегателство. Въпреки множеството заведени дела досега актьорът не е осъждан като виновен. Към момента продължава да се води само една съдебна битка. Тя е водена от актьора Антъни Рап, който твърди, че Спейси се е държал неприлично с него, когато той бил още дете. Припомняме, че в „Къща от карти“ 62-годишната звезда игра. /монитор

Публикувана на
24 Ноември 2021 година