Новина от категория България
Архив на публикациите

Нарочна намеса в запалилия се автобус!?

Видяна: 20520 пъти

Трагедията с фатално запалилия се автобус на АМ "Струма" може да е политически акт. Тази хипотеза посочи пред Bulgaria ON AIR председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков.
"Тези хора явно загиват от пожара, за който много вероятно първичният удар да е причина. Появи се конспиративна теория, че това е политически акт. Какво пречи на някого от другия автобус да остави една чанта, да предизвика пожар и оттам объркване", каза пътният експерт.
Радков е на мнение, че с по-нова мантинела инцидентът можеше да се избегне.
"От кадрите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в автобуса. Мантинелата е по стари стандарти и не е занулена, а ако беше, то можеше поне да го отклони.
Автобусът удря мантинелата от нейната външна страна и впоследствие продължава направо, забивайки се между другите две мантинели. Там вече се е запалил, а между двете мантинели не може да се отворят вратите", обясни той.
"Нафтата трудно се пали. Когато имаш почивка, до 30-ата минута след нея обикновено много малко хора са заспали. Щом и в лек унес не са могли да реагират адекватно, да избягат назад през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил изключително бързо. Това подхранва конспиративната теория", изтъкна пътният експерт.
"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Радков.блиц

Публикувана на
24 Ноември 2021 година