Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

БГ песен номинирана за холивудските музикални награди

Видяна: 12688 пъти

Песента "I want to live"("Искам да живея") в изпълнение на Борислав Славов и Илона Иванова се класира за финалите на престижните световни музикални награди The Hollywood Music In Media Awards™ (HMMA).
HMMA отличава най-добрата оригинална музика в света от всички визуални медии (филмова индустрия, телевизия, видео игри и други). Сред носителите на наградата от предишни години са световни имена като Джъстин Тимбърлейк, Лейди Гага, Трент Резнър, Марк Ронсън и много други.
Борислав Славов е български композитор на музика за видео игри, носител на множество международни награди. Той е известен с работата си по отличената с наградата на Британската академия (BAFTA) видео игра "Divinity: Original Sin 2", а също така и играта "Crysis 2", където той работи заедно с именития холивудски композитор Ханс Цимер.
Песента е част от последния му и най-мащабен до този момент проект - саундтрака на играта "Baldur’s Gate 3", базирана на игровата вселена "Dungeon & Dragons", собственост на американските гиганти Hasbro Inc. & "Wizards of the Coast".Играта е разработвана от световноизвестната белгийската компания за видео игри “Лариан студиос” с подразделения в Белгия, Англия, Ирландия, Испания, Русия, Канада и Малайзия.
Илона Иванова е българска певица, позната от формата "Гласът на България" сезон 4 (2017 г.) в отборите на Графа и Иван Лечев, както и от дублирания на български език хитов филм на Disney „Мери Попинз се завръща“ в ролята на Мери Попинз. От 2017 г. е артист-солист на "Национален музикален театър", където участва във всички водещи мюзикълни и оперетни заглавия. /актуално

Публикувана на
17 Ноември 2021 година