Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Здравни служители не отидоха на работа

Видяна: 14274 пъти

Служители на Районна здравноосигурителна каса (РЗОК)-Пловдив не отидоха тази сутрин на работа заради изискването за зелен сертификат.
По думите им, една част от тях са излезли в неплатен отпуск. Няма напрежение в РЗОК-Пловдив във връзка с изискването служители да влизат на работа срещу зелен сертификат, което е в изпълнение на заповед от Националната здравноосигурителна каса.
Това каза говорителят на касата Мария Димитрова. По думите й освен ваксина и преболедуване, служителите имат възможност да си правят 24- и 48-часови тестове срещу 10 лева.
Тя не отрече, че сутринта е имало служители пред сградата, които са отказвали да си направят тестовете, защото са платени, но по думите й това не е попречило на работата на касата.
Припомни, че ваксините са безплатни и касата няма как да е поеме финансовата страна на тестовете.
На въпрос има ли служители в неплатен отпуска заради ситуацията, каза, че излизането в отпуск не се придружава с причината за това и РЗОК няма как да знае кой защо излиза в отпуск.
Според нея обаче, голяма част от тях са в неплатен отпуск заради децата, които от тази седмица са си вкъщи заради дистанционното обучение. /дарикнюз

Публикувана на
25 Октомври 2021 година